Alblasserdamse tak.

Generatie 4i.

CORNELIS (CEES) VAN HOMOET, geboren te Alblasserdam op 08-04-1948, zoon van JACOB VAN HOMOET en JANNIGJE ELISABETH BRAVENBOER, gedoopt te Alblasserdam, 18-07-1948, in de Nederlands Hervormde Kerk (Grote Kerk) aan Cortgene door ds. .

Foto: MARIA LIJNTJE BRAVENBOER VAN WINGERDEN (1895-1953) met oudste kleinkind CORNELIS VAN HOMOET(1948).

Vanaf 1963 tot en met augustus 2004 in dienst bij scheepswerf van der Giessen de Noord, begonnen locatie Alblasserdam als leerling bankwerker, dan leerling ijzerwerker, af en toe invaller in het magazijn marine en in 1969 definitief medewerker magazijn marine. Vanaf 1971 in dienst locatie Krimpen aan den IJssel als medewerker ICT Beheer.

Foto boven: Buffet tijdens Abrahamsfeest van CEES VAN HOMOET.

Hobby's:
Modelspoorbanen, fotograferen, tekenen, reizen, fietsen, computeren, surfen op het net en de meeste tijd gaat zitten in genealogie van de families VAN HOMOET, BRAVENBOER, LUTHART, VAN WINGERDEN, VAN STEK, TIMMER en SCHMIDT.
Een hoofdstuk apart zijn de reizen naar dichtbij en veraf bestemmingen, je kunt de vraag stellen wat is dichtbij? Europa lijkt een dichtbij locatie maar kan toch nog een aardige onderneming zijn, wat te denken van een reisje naar Tenerife als daar net een groot ongeluk heeft plaatsgevonden, het vliegtuig vertrekt vanaf Schiphol maar komt niet aan op Tenerife maar op Gran Canaria, geen ramp denk je nog maar toch wel want de bagage van het hele vliegtuig zoekgeraakt. De daarop volgende nacht is het hevig noodweer en dan de volgende ochtend vertrekken naar Tenerife per ferry, een zware storm en zeeziek. Kom je op Tenerife en daar zie je dat de nieuwe verkeersweg verwoest is door de zware regenbuien. Ook de terugreis ging niet van een leien dakje maar de vakantie was prachtig.
Wat het mooiste land was is niet aan te geven, Maleisië is prachtig land met nog echt tropisch regenwoud, Indonesië is een prachtig land met bijzondere inwoners, van de Indonesische archipel  zijn bezocht:
Sumatra, Java, Bali, Ambon, de Banda eilanden, Saparua en Onrust.
Ook de moeite waard was een 21 daagse reis naar de Noordkaap, heen via Duitsland, Zweden, Finland en Noorwegen, terug via Noorwegen, Zweden, Duitsland, Suriname (2005), Egypte en Jordanië (2006).
In 2007 werd Israel bezocht, dit was een reis door Cees georganiseerd samen met DrieTours en vond plaats toen vader Jacob ernstig ziek was.
In 2008 werd Curacao bezocht, 2 weken in een hotel in het hartje van Willemstad.
Voor 2009 staan gepland de Achterhoek 2 weken (in de buurt van boekenstad Bredevoort) en een Nijlcruise in Egypte.

Als u hier klikt dan ziet u foto's van de viering van het 40-jarig dienstverband van CEES VAN HOMOET.

Als u hier klikt ziet u werkfoto's van ICT Beheer.

De genealoog vierde zijn vijftigste verjaardag op de Doornenburg, hier een groepsfoto met alle aanwezige nichten en neven, zowel VAN HOMOET als BRAVENBOER.

Alle neven en nichten, achterneven en achternichten die samen,
met CEES VAN HOMOET, aanwezig waren op het Abrahamsfeest.

Op 18 februari 2009 gaf Cees een lezing over "Werf de Noord" en dit was een persoonlijk verhaal.
Op 28 maart 2009 haalde Cees de landelijke editie van het Algemeen Dagblad met zijn verhaal over op straat komen staan na het failliet gaan van "van der Giessen de Noord". Dit verhaal was een onderdeel van het onderwerp Crisis Dichtbij, hiervoor hebben ze het dorp Alblasserdam uitgezocht als leidraad en verschijnt er eens per 2 weken een Alblasserdammer in de zaterdagkrant met zijn verhaal. Eerst volgende verhaal verschijnt op zaterdag 23 mei 2009.
Vanaf 1 april 2009 geniet Cees van een TOP-Pensioen.
April 2009 haalde Cees wederom het nieuws omdat hij getuige was van het afbreken van de torenkranen bij "Werf de Noord". Ook Radio Rijnmond interviewde Cees naar aanleiding van het afbreken van de torenkranen.

Laatst bijgewerkt: 18-05-2009.
Copyright © Cees van Homoet.